Cullen boekt eerste WK-overwinning sinds 2016

Joe Cullen heeft zich met een 3-0 overwinning op Wayne Jones zeer gemakkelijk gekwalificeerd voor de derde ronde op het WK Darts.

Het was pas de tweede keer in zijn carrière dat Cullen zich bij de laatste 32 heeft geschaard op het wereldkampioenschap. Zijn laatste overwinning op het WK Darts dateerde zelfs uit 2016.

De Engelsman speelde een wisselvallige wedstrijd tegen Jones. Scorend was het niet goed in de eerste set, maar de finishes waren daarentegen wel goed. Met onder meer een 82 finish en een 90 check-out ging de eerste set met 3-0 naar The Rockstar. In set twee en drie miste Cullen veel dubbels, maar was het scorend beter en creëerde hij meer kansen. Jones kon daar vrij weinig tegenover zetten en zag de tweede en derde set met respectievelijk 3-2 en 3-1 naar Cullen gaan.

De voormalig EK-halvefinalist heeft nu een paar dagen rust en speelt na de Kerst in de derde ronde tegen Jonny Clayton.