Scott Williams na enorm dartsgevecht als eerste speler naar laatste zestien op WK Darts

Scott Williams heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de laatste zestien op het WK Darts. Na een heerlijk dartsgevecht was de 33-jarige Engelsman met 4-3 te sterk voor Martin Schindler.

De darter uit het Engelse Boston maakte een vroege 0-2 achterstand goed, want tegenstander Schindler startte uitstekend aan de wedstrijd. Al in de derde leg van de partij had 'The Wall' een break te pakken door een 100 finish te gooien in de leg van Williams. Via een 15-darter haalde Schindler haalde de eerste set met 3-1 binnen.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Met een 13-darter begon hij vervolgens sterk aan de tweede set. Williams kwam er verder in deze set ook niet aan te pas, en moest toezien hoe set twee met een 14-darter uiteindeijk met 3-0 naar zijn Duitse opponent ging.

Schindler verzuimde echter door te trekken. Scorend ging zijn gemiddelde er liefst vijftien punten op achteruit in de derde set. Williams kon zo de eerste leg van de derde set met een 19-darter winnen. Daarna brak hij Schindler met een 12-darter, alvorens 'Shaggy' een 17-darter mocht gooien voor een 3-0 setwinst.

Dankzij een 146 finish kwam Williams daarna op een 2-0 voorsprong in de vierde set. Schindler kwam nog terug tot 2-2, maar met een 76 check-out ging de set met 3-2 naar de Engelsman en stond het 2-2 na vier sets.

In set vijf wist Schindler de betere scores weer te vinden. Hij brak Williams gelijk met een 13-darter en hield vervolgens zijn eigen leg met een 14-darter. Een heerlijke 161 finish leverde hem daarna de vijfde set op.

Schindler hoefde daarna enkel nog zijn eigen set te houden voor een plek bij de laatste zestien, maar het was Williams die een beslissende set afdwong. Dankzij een 12-darter kwam 'Shaggy' op een 2-1 voorsprong in de zesde set. Schindler miste drie pijlen om de gelijkmaker te maken, waarna Williams met een 15-darter de set naar zich toetrok.

De Engelsman gaf daarna direct zijn eigen leg af in de beslissende set, maar Schindler verzuimde de break te verzilveren. Met een 90 finish bracht Williams de stand op 1-1. Schindler begon daarna met een 180-score in de leg van Williams, maar de Duitser miste opnieuw dubbels voor legwinst. 'Shaggy' wierp daarop opnieuw een 90 check-out, alvorens Schindler deze leg ook wist uit te gooien om een verlenging eruit te slepen. Williams overleefde in de vijfde leg wederom een breakpijltje van Schindler, waarna hij in de zesde leg zelf toesloeg met een 13-darter voor de wedstrijd.