Simon Whitlock zwijnt, maar is wel nipt verder op WK Darts

Simon Whitlock heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de tweede ronde op het WK Darts in Londen. De voormalig major-winnaar zegevierde met 3-2 in sets tegen Paolo Nebrida.

De ervaren Whitlock, die bezig is aan zijn 21ste WK-deelname, begon zeer slecht aan de wedstrijd. Met een gemiddelde van onder de tachtig werd de eerste set met 3-0 verloren.

De tweede set had ook zomaar naar de Filipijn kunnen gaan, maar Nebrida liet één setkans onbenut om op een 2-0 voorsprong in sets te komen. Whitlock ontsnapte en won de tweede set met 3-2.

Whitlock nam daarna de leiding over van zijn Aziatische tegenstander door set drie met 3-1 te winnen. Whitlock verzuimde het echter in zijn eigen set af te maken, en moest toestaan dat Nebrida een beslissende set afdwong.

Nebrida opende de vijfde set spectaculair met een 121 finish voor een 1-0 voorsprong. Whitlock maakte vervolgens 1-1 en wist vervolgens een belangrijke break te plaatsen in de derde leg. Een zinderende vierde leg volgde. Whitlock miste vier matchdarts en Nebrida wist zijn zes kansen om een vijfde leg eruit te slepen niet te benutten. Uiteindelijk was de zevende matchdart wel raak voor Whitlock.