Speelschema maandagavond op German Darts Grand Prix met Noppert, Van Gerwen en Wattimena in finalesessie

Nog acht mannen zijn in de race voor de titel op de German Darts Grand Prix. Er is nog volop kans op Nederlands succes in München, want Danny Noppert, Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena maken hun opwachting tijdens de finalesessie van dit Euro Tour-toernooi.

De allereerste kwartfinale van de avond gaat echter tussen Josh Rock en Gerwyn Price. Rock won in de derde ronde van Michael Smith, terwijl Gerwyn Price dankzij een gemiddelde van 112 afrekende met Ryan Searle.

Volg de German Darts Grand Prix 2024 via onze LIVE SCORE!

Noppert verschijnt in de tweede kwartfinale op het podium. Na zijn overwinning op Rob Cross krijgt 'The Freeze' te maken met wereldkampioen Luke Humphries, die maandagmiddag opnieuw zijn topvorm etaleerde met een moyenne van 111 in zijn partij tegen Ryan Joyce (6-2).

Nathan Aspinall en Martin Schindler treffen elkaar in de derde partij van de avond, nadat zij in de middagsessie wonnen van respectievelijk Ross Smith (6-2) en Chris Dobey (6-4). De laatste kwartfinale is een Nederlandse clash tussen Van Gerwen en Wattimena. Laatstgenoemde versloeg Dave Chisnall met 6-5 bij de laatste zestien, terwijl Van Gerwen is razendsnel tempo afrekende met Joe Cullen (6-0).

Later op de avond worden de halve finales en finale nog gespeeld. De acht kwartfinalisten zijn al verzekerd van 6000 pond aan prijzengeld. Dit bedrag loopt uiteindelijk op tot 25.000 pond voor de winnaar.

Humphries en Van Gerwen wisten dit toernooi al eens te winnen. 'Mighty Mike' won de German Darts Grand Prix in 2017, 2018 en 2019, terwijl Humphries in 2022 de beste was.