Waanzinnige Florian Hempel verslaat Dimitri van den Bergh opnieuw op het WK Darts

Florian Hempel heeft met een waanzinnige comeback voor een enorme surprise gezorgd op het WK Darts door Dimitri van den Bergh in de tweede ronde te verslaan. Juist op het moment dat Hempel met zijn rug tegen de muur stond, speelde hij zijn allerbeste spel.

Hempel was in de eerste twee sets niet veel minder dan zijn Belgische tegenstander, maar toch was het Van den Bergh die er telkens met de set vandoor ging. Eerst met 3-2 in de eerste set, dankzij een fraaie 117 finish. Daarna haalde hij de tweede set via een 15-darter binnen.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Zijn Duitse tegenstander kwam daarna op een 2-0 voorsprong in de derde set, maar Van den Bergh kwam terug tot 2-2 en mocht daarna voor de wedstrijd gooien. 'The Dreammaker' kende echter een zeer slordige leg en zag Hempel via dubbel 2 de achterstand verkleinen tot 2-1 in sets.

Vervolgens was het Van den Bergh die een 2-0 voorsprong nam in de vierde set. Hij kreeg een matchdart op de bullseye, maar kon deze niet verzilveren. Vervolgens was het Hempel die 151 uitgooide om zijn laatste strohalm te pakken. Van den Bergh kreeg in de daaropvolgende leg nog eens twee matchdarts, maar ook deze gingen mis. Vervolgens deelde Hempel een enorme dreun uit met een 84 check-out, alvorens hij met een 10-darter de stand gelijk trok: 2-2 in sets.

Hempel zat op een roze wolk en begon vervolgens met een 10-darter aan de vijfde leg. Van den Bergh kon het tij niet meer keren en zag de laatste set met 3-0 naar Hempel gaan. Voor de darter uit Keulen is het zijn tweede overwinning op Van den Bergh op het WK Darts. Twee jaar geleden lukte het Hempel ook al om Van den Bergh een pootje te lichten in Alexandra Palace.