Sebastian Bialecki wint eenvoudig openingswedstrijd op Lakeside; Veronika Ihasz en Ricky Nauman ook naar tweede ronde

De nieuwe editie van het WDF-wereldkampioenschap op Lakeside is zaterdagmiddag van start gegaan en zijn Sebastian Bialecki, Veronika Ihasz en Ricky Nauman wisten na de eerste wedstrijden een plek in de tweede ronde te bemachtigen.

Het 19-jarige Poolse talent Sebastian Bialecki maakte zijn debuut op Lakeside en had weinig tijd nodig om te wennen aan dit iconische podium. 'Bolt' hoefde slechts één leg af te geven tegen opponent Scott Marsh. Dankzij finishes van 74, 78 en 97 zegevierde hij in straight sets tegen zijn Engelse tegenstander. Bialecki speelt in de tweede ronde tegen het eerste reekshoofd Andy Baetens.

In de eerste wedstrijd van het damestoernooi nam Jo Clements het op tegen Veronika Ihasz. Na een wat nerveuze start van beide speelsters gingen de eerste vier legs tegen de darts in voordat Ihasz in de decider stand hield en de openingsset pakte. In set 2 had Ihasz meer controle, waardoor de Hongaarse zich met een 2-0 overwinning verzekerde van een plek in de tweede ronde, waarin Lorraine Winstanley wacht.

Ricky Nauman kwam als sterkste uit de strijd in de derde wedstrijd van het toernooi. Het was een duel die beide kanten op kon gaan. Aaron Turner was scorend de betere in de eerste set, maar kon het op de dubbels niet afmaken. Nauman was effectiever met het finishen en trok de eerste set met 3-1 naar zich toe.

In de tweede set lukt het Turner wel om de dubbels te raken, onder meer met een fraaie 111 finish. Het sleutelmoment was de derde leg van de laatste set. Turner liet vijf kansen onbenut om de voorsprong te pakken. Nauman ging wederom nauwkeuriger om met zijn kansen en pakte vervolgens de zege via dubbel 5.