Part wint thriller tegen Painter op World Seniors Darts Masters, Bob Anderson verliest laatste officiële wedstrijd

John Part heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Seniors Darts Masters. De 56-jarige Canadees versloeg in de openingsronde Kevin Painter met 4-3.

Part ging als een speer van start en kwam tegen Painter al snel op een 3-0 voorsprong in sets. Painter toonde vervolgens karakter en won de vierde set om zo zijn achterstand te verkleinen tot 3-1. In de vijfde set ontsnapte 'The Artist' door het kleinste gaatje nadat Part enkel matchdarts onbenut liet, Painter profiteerde en kwam terug tot 3-2.

Ook de zesde set was bijzonder spannend. Een derde leg moest uiteindelijk de beslissing brengen en daarin was het Painter die via dubbel twintig de stand op 3-3 bracht. Alles te herdoen en een zevende set moest dus voor de beslissing zorgen. Opnieuw kwam het tot een derde leg en daarin kreeg Painter twee kansen op dubbel achttien om de zege te grijpen, hij miste en zo kon Part uiteindelijk via dubbel twintig profiteren om alsnog te winnen.

In de kwartfinales neemt Part het morgen op tegen de winnaar van het duel tussen Robert Thornton en Colin McGarry.

Anderson

De laatste wedstrijd van de middagsessie stond in het teken van het afscheid van Bob Anderson. de BDO-wereldkampioen van 1988 speelde immers zijn laatste officiële wedstrijd. De inmiddels 75-jarige Engelsman verloor met 4-0 van Richie Howson, maar daar maalde het publiek niet om. Anderson kreeg eerst een geweldige walk-on en werd na de wedstrijd ook uitgebreid toegejuicht door het publiek in de Westlands-zaal in Yeovil.

Howson treft in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen David Cameron en Neil Duff.