Leighton Bennett had een unieke ervaring dinsdagavond. Hij mocht samen met 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor een demonstratiewedstrijd spelen in de Tower of London in de Engelse hoofdstad Londen.

Ondanks zijn jonge leeftijd liet Bennett zien uitstekend te kunnen darten. Hij verloor weliswaar met 10-7 van Taylor, maar wierp een gemiddelde van 93 en noteerde twee finishes van boven de honderd. De BDO-jeugdwereldkampioen was na afloop trots dat hij onderdeel uitmaakte van dit evenement.

”Dit is een geweldige locatie en heb er elke minuut van genoten. Het liefst zou ik hier willen blijven. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit zo blij geweest na een nederlaag”, zei Bennett in gesprek met organisator Nevada Sports, tevens zijn sponsor en management.

”Zeven legs pakken tegen een 16-voudig wereldkampioen is een briljante prestatie. Ik ga proberen adviezen van Phil ter harte te nemen. Ik blijf door oefenen en ga door met waarmee ik bezig ben. Zodra ik zestien jaar ben, ga ik meteen het PDC-circuit af. Het liefst zou ik dat meteen al willen, maar ik moet op mijn tijd wachten”, doelt Bennett op de leeftijdsgrens van zestien jaar bij de PDC.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek