Nathan Girvan is pas zestien jaar oud, maar wist ondertussen al tweemaal de finale van het jeugd-WK bij de BDO te bereiken.

Echter moest de jonge Schot beide keren de jeugdwereldtitel laten aan zijn tegenstander. In 2017 was Justin van Tergouw te sterk voor Girvan, terwijl de eindzege dit jaar naar Leighton Bennett ging. Deze nederlagen hebben hem alleen maar sterker gemaakt, zo vertelt hij aan BBC Sport Scotland.

”Ik wil wereldkampioen worden”, zegt Girvan over zijn grote doel. ”Dat is alles wat ik wil, die wereldtitel. Als ik deze progressie vasthoud, dan maak ik daar een goede kans op.”

”Daarvoor moet ik hard blijven werken en veel trainen. Dat moet ik blijven doen en hopelijk komt dan die dag waarop ik de wereldbeker mag vasthouden. Mijn doel is om succesvolle dartscarrière te hebben, ik wil mijn brood in deze sport verdienen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek