Fallon Sherrock, Mikuru Suzuki, Lisa Ashton… allen brachten ze de populariteit van het damesdarten de laatste maanden in een stroomversnelling. Het grootste talent en misschien wel de toekomstige leading lady is echter een zestienjarige jongedame uit Doncaster genaamd Beau Greaves.

Bij haar WK-debuut bij de BDO bereikte ze begin januari meteen de halve finales. “Ik startte met darts toen ik tien jaar oud was, we hadden een kamer op zolder waar mijn broer en ik de passie voor de sport te pakken kregen. Ik had nooit gedacht dat ik nu al zo ver zou staan. Toen ik mijn eerste toernooi won kon ik dat amper geloven en ondertussen heb ik al diverse toernooien bij de volwassenen gewonnen. En wat meer is, ik ben er zeker van dat er nog meer te wachten staat”, aldus Greaves in gesprek met Sky Sports.

De zestienjarige Engelse zag het damesdarten de voorbije maanden meer en meer in de media komen. “De prestaties van Fallon Sherrock op het PDC-WK zijn daar wellicht niet vreemd aan, dat is sowieso een positieve zaak geweest. Het is nog niet zo populair als bij de mannen maar hopelijk komt er een dag waarop dat wel het geval zal zijn. Ik ben trouwens enorm blij voor Fallon, iedereen binnen het wereldje wist al wat voor een fantastische speelster ze is en nu heeft ook het grote publiek dat kunnen zien.”

“Natuurlijk wil ik ook zo bekend worden als Lisa (Ashton, red.) en Fallon. Ik wil ook op dat grote podium actief zijn en me meten met de beste spelers ter wereld. Het leukste was misschien wel het moment dat ik een berichtje ontving van een jong meisje dat aangaf dat ze was beginnen darten door mijn op tv te zien spelen.”

Tags:

Author: Bram Coenen