Aankomende zondag is het alweer tijd voor de laatste NDB Ranking van het seizoen.

Bij de aspiranten, dames en paradarters is de Nederlands rankingkampioen al bekend, maar bij de overige categorieën is de strijd nog niet gestreden.

Wie zijn de kanshebbers?

Bij de aspiranten is Pim van Bijnen na de Open Peelland niet meer in te halen door de concurrentie. Bij de meisjes staat Lerena Rietbergen er heel goed voor en het rankingkampioenschap kan haar nauwelijks meer ontgaan. Het spannendst bij de jeugd is de junioren categorie. Jurjen van der Velde staat één puntje achter op Danny Jansen. Naast de strijd tussen deze twee giganten, is ook de strijd voor een directe selectieplaats nog open. De nummers één, twee en drie plaatsen zich en Luke van der Kwast, Marcel Bus en Kevin Lasker lijken te gaan strijden om het derde ticket.

Michelovic van Velzen kan niet meer ingehaald worden bij het paradarts. Wat een prachtig seizoen kende hij! Cliff Ruiter en Arie van der Rassel staan momenteel tweede en derde. De eerste drie spelers van de ranking gaan zich plaatsen voor de Nederlandse paradarts selectie! Bij de specials heeft Menno Lammers de beste papieren. Hij staat zeven punten voor op Geoffrey Weelink en twaalf op Aant Jager.

Bij de dames kan Aileen de Graaf niet meer ingehaald worden. De kans is groot dat Sharon Prins, Anita van der Velden en Marjolein Noijens zich bij Aileen in de selectie gaan voegen, maar dat zal zondag pas definitief zijn.

Bij de heren B voert Lorenzo Pronk de ranglijst aan en staat Jurrit van Essen op een tweede plaats met een achterstand van acht punten. Een hele opgave dus om Lorenzo van het Nederlands kampioenschap af te houden!

Martijn Kleermaker staat op pole-position wat betreft de heren A ranking. Tweede staat Jeffrey Sparidaans op slechts vier puntjes achterstand. De nummers één tot en met zes bij de heren na zondag plaatsen zich voor de selectie. De strijd voor deze tickets ligt behoorlijk open.

De spelers die zich zondag plaatsen voor de selectie krijgen volgende week bericht van de NDB. Er zal in Nijkerk geen officiële benoeming of huldiging van de selectie plaatsvinden.

Er zijn acht verschillende toernooien:
– Aspiranten (t/m 13 jaar)
– Meisjes (t/m 17 jaar)
– Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
– Dames
– Heren B
– Heren A
– Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
– Specials (spelers met een andersoortige beperking)

Inschrijven afsluitende NDB Ranking:
Zoals al het gehele seizoen kunnen heren A en dames alleen deelnemen via voorinschrijving. Klik daarvoor op deze link! De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!

Tot wanneer kun je online inschrijven?
De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 27 april 15.00 uur.

Kosten online inschrijving?
De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

Publicatie loting?
De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 27 april om 21.00 uur gepubliceerd.

Spelerskaart ophalen?
Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bij voorkeur direct bij binnenkomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

Inschrijven overige categorieën en tijden:
Zoals beschreven kunnen de overige categorieën alleen ter plaatse inschrijven in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters (€5,-) en specials (Gratis) kunnen inschrijven tot 11:30 uur. De heren B dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven, dit kost €5,-. De senioren toernooien beginnen rond 13:00 uur. De jeugdtoernooien om 11:15 uur. De zaal gaat open om 10:00 uur.

Waar?

Sporthal Corlaer
Henri Nouwenstraat 4
3863 HV Nijkerk

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek