Paul Nicholson is enorm benieuwd naar de nieuwe plannen van Barry Hearn. De PDC-voorzitter gaf afgelopen maand wat teasers weg over de toekomstplannen van de professionele dartsbond.

Zo heeft de PDC zinnen gezet op uitbreiding van de darts-mogelijkheden in Amerika. Hearn maakte bovendien bekend dat er een groot televisiecontract is afgesloten met een Amerikaanse zender. Nicholson hoopt dat de plannen snel bekend worden.

”Ik vond dat een geweldig interview van Hearn. Hij weet mensen altijd goed te prikkelen. Iedereen wil graag weten wat hij bedoelde. Wellicht wordt dat pas in oktober duidelijk, nadat de nieuwe dartskalender bekend is gemaakt”, zegt Nicholson tegen Live Darts.

De World Series heeft dartsfans over de hele wereld veroverd. Deze maand brengt de PDC een bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland voor drietal toernooien. Nicholson oordeelt dat de stap naar Oceanië beter heeft gewerkt dan de bezoeken aan Azië.

”De missie in Australië en Nieuw-Zeeland is geslaagd. Hopelijk lukt het ook een keer in het Verre Oosten. De Aziatische Tour werkt wel, maar de World Series hebben voor weinig impact gezorgd. Ik zou graag willen zien dat er meer jonge spelers doorbreken in Azië. Het zijn altijd oude bekende namen die we daar zien.”

Dat is volgens ‘The Asset’ ook het geval in Noord-Amerika. ”De nieuwe generatie hebben we daar nog niet eens gezien. Dit is dus ook een oproep aan iedereen in Amerika. Als je jonger bent dan dertig, kom op, ga jezelf bewijzen!”

”Probeer spelers als Darin Young en Larry Butler te verslaan, zij zijn al heel lang actief op het dartscircuit”, zo moedigt Nicholson jonge Amerikaanse darters aan.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek