Aanstaande zondag 21 januari staat Sportcentrum Vlaardingen in het teken van het vijfde rankingtoernooi van het seizoen. De RDO heeft in samenwerking met de NDB de Open Rotterdam georganiseerd.

De standen
Bij de heren A is het Martijn Kleermaker die als koploper een kleine voorsprong heeft op de concurrentie. Derk Telnekes en Hendrik Tooren volgen op de tweede en derde plaats. Bij de heren B heeft Jon Wheatman, dankzij zijn zeges op de vorige twee rankingtoernooien, een groot gat geslagen met zijn achtervolgers. Het gat met de nummer 2 is twaalf punten, terwijl de nummer 4 maar liefst 24 punten minder heeft verzameld op de NDB-ranking.

Bovenin de ranglijst bij de dames is het erg spannend. Anca Zijlstra en Sharon Prins staan beiden met 42 punten op de eerste plaats. Aileen de Graaf volgt op een derde plaats met 37 punten. Ook bij de junioren zijn de verschillen klein. De nummer 5 heeft slechts vier punten minder dan de nummer 1. Het meisjesklassement wordt nog altijd aangevoerd door Lerena Rietbergen. Haar twee concurrenten, Layla Brussel en Kyana Frauenfelder, volgen op acht punten.

Pim van Bijnen (28 punten) en Sytze Terpstra (27 punten) maken op dit moment de dienst uit in het aspirantentoernooi. De overige deelnemers volgen op gepaste afstand. Bij de paradarters zien we hetzelfde scenario als bij de aspiranten. Ricardo Hermans en Arie van de Rassel staan op dit moment ruim aan kop. Zij hebben respectievelijk 30 en 28 punten.

Wil je meer weten over de regels omtrent de NDB Ranking? Klik dan hier.

Inschrijven: 
Er worden in Vlaardingen zeven verschillende toernooien georganiseerd:
– Aspiranten (t/m 13 jaar)
– Meisjes (t/m 17 jaar)
– Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
– Dames
– Heren B
– Heren A
– Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)

Locatie:
Sportcentrum Vlaardingen
Zwanensingel 9
3136 GZ Vlaardingen

De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven (gratis).
De paradarters dienen zich voor 11.30 uur in te schrijven (€5,00).
De dames en heren dienen zich voor 12.30 uur in te schrijven. Heren A en Dames: € 10,- Heren B: €5,-.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek