Aanstaande zondag 15 oktober staat de tweede NDB Ranking van het seizoen 2017-2018 op het programma. De Peelland Dart Bond organiseert samen met de NDB de Open Peelland en gaan er samen voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in sporthal n’n Ekker in Beek en Donk. We hopen natuurlijk weer net zoveel darters te mogen begroeten op de eerste NDB Ranking in Almere.

Waarom zou je eigenlijk deelnemen aan het Ranking Circuit van de NDB?

  • Omdat dit het belangrijkste en aantrekkelijkst Rankingcircuit op nationaal niveau is!
  • Omdat er maar liefst 8 verschillende toernooien zijn door het gehele land!
  • Omdat er verschillende categorieën zijn zodat iedereen kans maakt om te winnen!
  • Omdat je kans maakt op een plaats in de Nederlandse selectie!
  • Omdat je kans maakt op deelname aan de Winmau World Masters!
  • Omdat je mooie bekers kunt winnen!
  • Omdat er per Ranking een prijzenpot is van ruim €4.000,-.

Reden genoeg dus om mee te doen!

Belangrijke informatie:
Het nieuwe NDB Rankingreglement is hier te vinden. Wil je meer weten over de regels omtrent de NDB Ranking? Klik dan hier

Inschrijven: 
Er worden in Beek en Donk zeven verschillende toernooien georganiseerd:
– Aspiranten (t/m 13 jaar)
– Meisjes (t/m 17 jaar)
– Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
– Dames
– Heren B
– Heren A
– Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)

Let op: Er is geen apart toernooi voor de Specials (spelers met een andersoortige beperking).

Inschrijven voor de ‘Open Peelland’ kan ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters (€5,-) kunnen zich inschrijven voor 11.30 uur en de senioren dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven en te kiezen voor categorie Heren A (€10,-), Heren B (€5,-) of Dames (€10,-). De senioren toernooien beginnen rond 13.00 uur.

Aangezien het pas de tweede NDB Ranking van dit seizoen is leggen we u graag nogmaals het verschil uit tussen categorie Heren A en Heren B. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, en het dus voor iedereen leuker te maken, zal er tijdens de NDB Rankings onderscheid worden gemaakt tussen gevorderden en amateurs. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten (96 of minder deelnemers). Met uitzondering van SuperLeague spelers mag iedereen deelnemen aan de Heren B categorie! De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn!

Locatie:
Sporthal d’n Ekker
Muzenlaan 2A
5741 Beek en Donk

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek