Zaterdag was het tijd voor de ‘selectiedag’ in sporthal Corlaer in Nijkerk. De Nederlandse selectie werd aangevuld met 4 heren, 3 dames en één jeugdspeler. In de ochtend stonden de individuele play-offs van de SuperLeague en de LaCo op het programma. In de middag werd het grote kwalificatietoernooi gespeeld.

Ramon Leferink kwam als sterkste uit de bus tijdens de jeugd LaCo play-offs. In de finalepartij was de DVO-er te sterk voor Ricardo van der Vloed (RDO) die er net als vorig jaar ontzettend dicht bij was. De finalewedstrijd was erg spannend en ging over de volle zeven legs. Bij de dames plaatste Vanessa Zuidema (DONHN) zich via de LaCo voor de selectie. Vanessa won dit jaar ook het singleklassement en mag zich dus met recht de sterkste LaCo dame noemen. In de finale werd Kelly Streef (RDB) verslagen die net als Vanessa dit seizoen geen single verloor. Vanuit de SuperLeague plaatsten Martijn Kleermaker (DBMN) en Chris Landman (SDC) zich voor de selectie. Martijn won in de beslissende wedstrijd van Josephus Schenk (DVS) en Chris versloeg Rick Veugelers (PDB) in een nagelbijter.

Later in de middag werd het kwalificatietoernooi gespeeld, waarvoor de lidorganisaties spelers konden afvaardigen. Uiteindelijk wisten Priscilla Steenbergen (DSWN) en Femke Herms (DBA) de damesselectie te halen. Priscilla was met 5-1 te sterk voor Aletta Wajer (DBA) en Femke won met 5-1 van Astrid Trouwborst. Bij de heren waren Jeffrey Spardiaans (TDV) en Rowdy Schoremans (ZDF) de aanwinsten voor de herenselectie van bondscoach John Lokken. Jeffrey kwam in zijn laatste wedstrijd tegen Toon Greebe een aantal keer goed weg, maar won met 6-5. Rowdy versloeg de sterk spelende Fries Fokke Hooijsma met 6-2.

Alle foto’s volgen later en de uitslagen van alle toernooien vindt u hieronder.
LaCo jeugd poule
LaCo jeugd KO
LaCo Dames poule
LaCo Dames KO
SuperLeague poule
SuperLeague KO

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek