Martin Adams heeft aangegeven dat hij interesse heeft om voorzitter te worden bij de geplaagde British Darts Organisation (BDO).

De dartsbond verkeert in zwaar weer. Het BDO-wereldkampioenschap kampte met een tegenvallende kaartverkoop en het is nog maar de vraag of er prijzengeld wordt uitgekeerd. De prijzenpot werd in ieder geval al met de helft gehalveerd.

Adams wil best proberen om zijn geliefde bond te redden. Zijn topprioriteit is dan op het wereldkampioenschap terug te brengen naar Lakeside, waar het afgelopen jaar juist vertrok.

”Als de BDO mijn hulp wil en de regionale bonden daarmee instemmen, dan wil ik best een poging wagen. Wellicht zal ik proberen nog meer dan mijn best te doen. Ik weet wat er moet gebeuren. Momenteel maken de bazen niet de beste keuzes”, reageert Wolfie in gesprek met Metro.news.

Volgens Adams was het een vergissing om het BDO WK te verhuizen van Lakeside naar de O2 Arena. ”Dat was een foute keuze denk ik. Ik heb er geen begrip voor, maar het was niet mijn beslissing. Als ik het terug zou kunnen brengen, zou ik het direct doen. De Lakeside is een speciale plek voor darters en fans.”

Daarnaast vindt de drievoudig Lakeside-kampioen dat het BDO WK niet op de juiste plek van de kalender is ingedeeld. ”De BDO moet het toernooi naar later in het jaar verplaatsen. Misschien is Pasen een goed moment. Persoonlijk zou ik voor dat moment kiezen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek