Aileen de Graaf en Derk Telnekes zijn de nieuwe Nederlands kampioenen bij de dames en heren-A! Bij de jeugd waren Kevin Lasker (junioren), Kyana Frauenfelder (meisjes) en Pim van Bijnen (aspiranten) vandaag de sterkste, zij mogen zich eveneens een jaar lang Nederlands kampioen noemen. In de heren B categorie ging John Wheatman met de titel aan de haal. Bij de paradarters was Ricardo Hermans de beste en het specials toernooi is gewonnen door Dimitri Hofland.

Bij de heren A kregen we een hele spannende finale voorgeschoteld tussen Derk Telnekes en Jelle Wachtmeester. Telnekes, die vorig jaar ook al in de finale stond van het NK, wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken en won met 2-1 in sets.  In de halve finale was Telnekens te sterk voor Chris Landman (4-3). Wachtmeester wist in de halve eindstrijd te winnen van Wesley Harms (4-1).

Aileen de Graaf is de nieuwe Nederlands Kampioene en volgt daarmee Sharon Prins op. De kersverse Finder Darts Masters kampioene was in de finale met 4-2 te sterk voor Femke Herms. In de halve eindstrijd wist de Graaf met 3-1 te winnen van Anca Zijlstra en een ronde eerder was ze verantwoordelijk voor de uitschakeling van Vanessa Zuidema. Herms wist te winnen van o.a. Sharon Prins, Astrid Trouwborst en Melanie Boersma.

Bij de heren is John Wheatman de nieuwe Nederlands kampioen. In de finale was hij met 4-1 te sterk voor Sjoerd Pijs. Bert Velema en Jeroen Louissen wisten beide de halve finale te bereiken.

Het toernooi van de paradarters is gewonnen door Ricardo Hermans. Hij was in de finale te sterk voor Arie van der Rassel. Anton van Hemert en Johan Pellen wisten de halve finale te bereiken. Dimitri Hofland is Nederlands kampioen bij de specials geworden door met 3-0 te winnen van Chiel van Beers. Hofland gooide de eerste 180er in het Specials toernooi ooit en deed dit ook nog eens in de finale. Fantastische prestatie!

Kevin Lasker, Kyana Frauenfelder en Pim van Bijnen mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Kevin Lasker, die vorig jaar nog Nederlands kampioen bij de aspiranten werd, wist de titel te bemachtigen door in de finale af te rekeken met Roy Rietbergen. Hij was overtuigend de betere en wist de wedstrijd dan ook met 4-1 te winnen. Eerder op de dag was hij al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Gian van Veen, Levy Frauenfelder en Danny Jansen. Verliezend finalist Rietbergen wist de finale te bereiken door af te rekeken met Danny de Graaf, René Molendijk en Timo Janssens.

Bij de meisjes mocht Kyana Frauenfelder de grootste beker mee naar huis nemen. In de eindstrijd wist ze met 3-0 te winnen van Layla Brussel. Frauenfelder winst in de halve finale te winnen van de Nederlands Kampioen van 2016 Lerena Rietbergen.(3-0). Layla Brussel wist in de halve eindstrijd af te rekeken met Rosanne van der Velde (3-1).

Bij de aspiranten ging de Nederlandse titel naar Pim van Bijnen. Om de finale te bereiken versloeg hij o.a. Raphael Regterschot, Cédric Saes en Rick van Kemenade. In de laatste wedstrijd van het aspirantentoernooi moest hij het vervolgens opnemen tegen Marvin van Deest. Die strijd wist hij met 3-1 te winnen. Van Deest was eerder al verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Roy van de Berg, Karsten Boelens en Alain de Wilde.

Bron: http://www.ndbdarts.nl/

Tags: |

Schrijver: Henno Lubbers