Aileen de Graaf heeft de BDO World Darts Trophy 2017 gewonnen. In de finale speelde ze overtuigend en kwam al snel op een 5-0 voorsprong. Ze liet Anastasia Dobromyslova echter terug komen door dubbels te missen, maar was uiteindelijk met 6-2 te sterk voor haar Russische tegenstandster.

Een ronde eerder wist ze af te rekenen met haar landgenoot Anca Zijlstra. In het dametoernooi waren er vele verrassingen. Zo werd Lisa Ashton in de eerste ronde verslagen door Anca Zijlstra en ook de voormalige finalist van de World Trophy Fallon Sherrock wist de eerst ronde niet te overleven.

Peter Machin wist het evenement bij de heren te winnen. Vorig jaar verloor hij de eindstrijd van Darryl Fitton, maar dit keer was hij de sterkste. De Australiër wist met 10-8 Martin Phillips te verslaan. Eerder op de dag was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wesley Harms. De Nederlander was in de kwartfinale verantwoordelijk voor een grote verrassing. Harms wist een 4-0 achterstand tegen Durrant om te buigen in een 7-4 overwinning.

Bron: Nederlandse Darts Bond

Tags: , , , ,

Author: Admin