Komend weekend staat er wellicht een andere Gerwyn Price op het podium tijdens de Grand Slam of Darts.

The Iceman denkt er namelijk over na om zijn speelstijl aan te passen. Price denkt dat hij met een minder uitbundig imago wellicht beter in de smaak zal vallen bij het publiek.

”Ik ga proberen mijn spel een beetje aan te passen. Niet voor anderen, maar voor mezelf. Misschien speel ik dan beter”, vertelt de Welshman aan The Darts Show podcast. ”De afgelopen periode heb ik geleerd om niet op het publiek te reageren. Soms is dat moeilijk, zeker als je met jezelf aan het worstelen bent.”

”Op de vloertoernooien speel ik ook goed en daar kan je ook niet echt emotie tonen. Als ik op die manier kan spelen, word ik misschien beter op het podium. Ik ben pas relatief kort actief op het circuit en probeer nog steeds een manier te vinden om het best tot mijn recht te komen.”

Van Gerwen is te pakken

De regerend Grand Slam-kampioen speelt pas sinds 2014 bij de PDC. In vijf jaar tijd heeft hij zich opgewerkt naar de vijfde plek op de wereldranglijst. De 34-jarige darter heeft nu zijn zinnen gezet op de eerste plaats.

Volgens Price is het slechts een kwestie van tijd alvorens hij van nummer één Michael van Gerwen weet te winnen. Van de voorgaande negentien onderlinge ontmoetingen won The Iceman er nog geen één, al was Price wel een aantal keren dichtbij de zege.

”Michael is niet meer de speler die hij ooit was. Dit is het moment om toe te slaan. Ik geloof dat ik de nummer één van de wereld kan worden. Daar dacht ik twee jaar geleden niet over na.”

”Ik heb op veel toernooien kwartfinales en halve finales gehaald, dus ik vind mezelf een kanshebber voor de eindzege op de Grand Slam. In tegenstelling tot vorig jaar reis ik met veel zelfvertrouwen af naar dit toernooi. Ik ben niet zo bezig met het moeten verdedigen van mijn titel.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek