Gary Anderson heeft op het nippertje zijn positie in de top-16 van de Pro Tour Order of Merit behouden. De Schot verdiende afgelopen weekend tienduizend pond met zijn zege op de vierde UK Open Qualifier en staat nu vijftiende.

Het voordeel van deze notering gaat Anderson overigens niet benutten. De beste zestien vloerspelers zijn automatisch geplaatst voor de Euro Tour-toernooien. De tweevoudig wereldkampioen heeft echter al aangegeven dit jaar het Europese circuit links te laten liggen.

‘The Flying Scotsman’ is aankomend weekeinde wel één van de 32 geplaatste spelers op de Players Championship-toernooien. Deze spelers worden over de 16 speelborden verdeeld en kunnen elkaar dus niet treffen tijdens de eerste twee rondes. De nummers één en 32 van de ranglijst worden op bord 1 geplaatst samen met zes andere darters. De nummers twee en 31 staan op bord negen.

Michael van Gerwen is als eerste geplaatst in Barnsley en krijgt te maken met Zoran Lerchbacher op zijn speelbord. De Oostenrijker is momenteel de nummer 33 van de Pro Tour-ranking, maar door de afzegging van Mensur Suljovic schuift hij een plekje op.

Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Vincent van der Voort hebben ook een beschermde status tijdens Players Championship 1 en 2. Klaasen kan John Henderson treffen in zijn bordfinale. Van de Pas heeft Gary Anderson in zijn gedeelte van de loting. Van der Voort heeft Dave Chisnall als hoogstgeplaatste speler op zijn bord.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek