Gary Anderson bestempelt zijn carrière als geslaagd na zijn eindzege op de World Matchplay. De Schot zou er niet wakker van liggen als hij nooit meer een leg of wedstrijd wint.

De tweevoudig wereldkampioen werd pas de derde speler die naast de World Matchplay, ook de Premier League en het WK heeft gewonnen. Zondagavond was Anderson na een thriller met 21-19 te sterk voor Mensur Suljovic.

Het leidde tot enkele verrassende uitspraken van ‘The Flying Scotsman’. ”Ik heb een aantal halve finales gehaald in Blackpool, maar over het algemeen waren mijn resultaten niet goed hier. Dus het is zeer speciaal voor mij om de eindzege te pakken.”

”Ik had er nooit problemen mee dat ik de World Matchplay nog niet had gewonnen. Ik dart voor mijn plezier, heb het altijd als een hobby benaderd. Ik ben blij met mijn titels in de afgelopen twintig jaar.

”Als ik nooit meer een leg of wedstrijd zou winnen, zou ik er geen seconde minder van slapen. Ik heb nu in ieder geval een extra verhaal om later aan mijn kleinkinderen te vertellen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek