De verstandhouding tussen Gary Anderson en Gerwyn Price kreeg in 2018 een flinke knauw na een aanvaring tijdens de Grand Slam of Darts.

Anderson ergerde zich kapot aan het gejuich van Price en gaf de Welshman zelfs een duw op het podium. De zaak kwam voor bij de tuchtcommissie en The Iceman werd als schuldige aangewezen. De inmiddels tweevoudig Grand Slam-kampioen kreeg een boete van ruim tienduizend pond.

Price vindt het jammer dat de relatie met zijn Schotse rivaal verstoord is. The Flying Scotsman was vroeger namelijk zijn dartsidool. “Maar hij is van meest favoriete naar ergste tegenstander gegaan!”, grapte de nummer drie van de wereld tijdens een livestream van dartsmanagement MDA Promotions.

Anderhalf jaar na het bewuste incident kunnen de twee spelers weer met elkaar door één deur. “Het gaat wel oké tussen ons en we zeggen wel ‘hallo’ tegen elkaar, maar dat is het. Het is wat het is. “Ik heb geen hekel aan hem, ik stoor me alleen soms aan hoe hij is op het podium tegenover hoe ik ben. Ik ben wie ik ben. Iedereen speelt zijn eigen spel. Sommigen zijn langzamer dan anderen. Het gaat er alleen om hoe je daarmee omgaat.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek