Direct na het verliezen van de World Matchplay-finale verlegde Gary Anderson zijn focus naar de hervatting van de Premier League Darts.

Anderson haalde voor de tweede keer in drie jaar tijd de finale op de World Matchplay. Een tweede titel kwam er echter niet. Dimitri van den Bergh bleek in de finale met 18-10 te sterk voor de Schot.

Over vier weken komt The Flying Scotsman pas weer in actie. Dat betekent genoeg tijd om te trainen, want de tweevoudig wereldkampioen was alles behalve tevreden met zijn vertoonde spel. ”Het was vreselijk. Soms gaat het zo. Ik heb nu vier weken de tijd om aan mijn vorm te werken”, vertelde hij aan PDC.tv.

Met een finaleplek als resultaat toonde Anderson zich echter wel tevreden. ”Zeker als je naar mijn voorbereiding op het toernooi kijkt. Ik heb mij een weg naar de finale gevochten en daar ben ik blij mee.”

Om zijn vorm op te krikken zoekt The Flying Scotsman voor verbetering bij zijn materiaal. ”Wellicht heb ik zwaardere pijlen nodig. Die ik nu heb glippen uit mijn handen. Mogelijk moet de vorm ook anders, een paar kleine wijzigingen. Ze zeggen dat verandering soms goed voor je is. Ik heb nog veel werk te verzetten.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek