Gary Anderson en Corey Cadby hebben zich geplaatst voor de Grand Slam of Darts. Dankzij het bereiken van de finale op de UK Open zijn zij zeker van hun deelname.

Voor Anderson wordt het zijn twaalfde deelname in Wolverhampton. Cadby gaat in november voor de tweede keer meedoen aan het toernooi met BDO- en PDC-spelers.

Inmiddels zijn twaalf spelers zeker van hun plaats. Vanuit de BDO zijn dit Glen Durrant en Mark McGeeney and Krzysztof Ratajski. ‘Duzza’ en ‘The Gladiator’ haalden de finale op Lakeside, terwijl Ratajski de Winmau World Masters wist te winnen.

Uiteraard is titelverdediger Michael van Gerwen ook van de partij. ‘Mighty Mike’ wist het toernooi de afgelopen drie jaar op zijn naam te schrijven. De 28-jarige Brabander krijgt concurrentie van onder meer Peter Wright, Raymond van Barneveld en regerend wereldkampioen Rob Cross.

Het deelnemersveld wordt uitgebreid met de runner-up van de Players Championship Finals 2017. Jonny Clayton wist op dit toernooi de finale te bereiken, maar verloor hierin kansloos met 11-2 van Van Gerwen. De Welshman maakte in 2015 zijn eerste opwachting op de Grand Slam of Darts.

Tot slot zijn ook Josh Payne en Dimitri van den Bergh al geplaatst. Zij haalden de finale van het jeugdwereldkampioenschap. De jeugdwereldtitel ging uiteindelijk naar het Belgische talent.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek