Daryl Gurney en Gary Anderson maken goede kans om een 180-record te verbreken in de Premier League Darts. Daryl Gurney heeft na veertien wedstrijden 57 perfecte scores gegooid.

Het record aantal maximale scores in de reguliere competitie staat op naam van Dave Chisnall (71). Gurney moet in de komende twee speelrondes dus veertien perfecte scores werpen om het record te evenaren.

Het totale record lijkt onhaalbaar voor ‘Superchin’. Gary Anderson wist zeven jaar geleden 79 keer een 180-score te gooien. Gurney heeft slechte papieren om de play-offs te halen, in tegenstelling tot de Schot zelf.

Anderson staat momenteel op 52 perfecte scores in veertien duels. ‘The Flying Scotsman’ is al bijna zeker van de play-offs en heeft dus minimaal drie wedstrijden voor de boeg om een aanval te doen op zijn eigen record.

Michael van Gerwen heeft met afstand het hoogste toernooigemiddelde na veertien wedstrijden. Gemiddeld gooit de tweevoudig wereldkampioen een moyenne van 103.37 punten per beurt. Dat is bijna vier punten hoger dan de nummer twee Anderson (99.33).

De 29-jarige Brabander heeft ook de meeste honderd plus finishes gegooid. Dit zijn er tot op heden achttien, waaronder een 170 finish. Ook Anderson wist de hoogst mogelijke finish te gooien. Rob Cross is het scherpst op zijn check-outs. De regerend wereldkampioen heeft een finishpercentage van 47,6 procent. Van Gerwen staat tweede met 45,7 procent.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek