Gary Anderson en Mensur Suljovic hebben hun eerste poulewedstrijd op de Grand Slam of Darts gewonnen. Beiden deden dat zonder al te veel overtuiging, maar het was voldoende om hun tegenstanders aan de kant te zetten.

Suljovic kende een moeizaam begin tegen Mark McGeeney. ‘The Gentle’ scoorde niet goed en zag tot overmaat van ramp ook diverse malen een triple 20 uit het bord vallen. Tot zijn geluk greep scheidsrechter George Noble in en liet hij het bord vervangen. Dit gaf Suljovic het steuntje in de rug dat hij nodig had. Met achtereenvolgens een 13-, 15- en een 12-darter raffelde de Oostenrijk vanaf 2-2 de laatste drie legs af voor een 5-2 overwinning.

Anderson liet zich niet verrassen door debutant Cameron Menzies, die onlangs nog de halve finale haalde op de Winmau World Masters. Met een knappe 148 finish kwam ‘The Flying Scotsman’ op 4-2, waarna Menzies zijn talent liet zien door met een 134 check-out terug te komen tot 4-3. Anderson hield vervolgens zijn eigen leg via dubbel 8 voor een 5-3 zege op zijn landgenoot.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek