Gary Anderson zakte na het WK Darts van de derde naar de vijfde plaats op de wereldranglijst. De kans zit er dik in dat de Schot nog verder gaat dalen, want Anderson gaat in 2018 nog minder toernooien spelen.

De tweevoudig wereldkampioen vertelde in gesprek met Dan Dawson dat hij inmiddels andere prioriteiten heeft. Anderson heeft zelfs gedacht om zijn carrière helemaal te beëindigen.

”Vorig jaar speelde ik nog drie European Tours, dit jaar geen eentje. Ik kan nu al zeggen dat ik er volgend jaar ook geen één ga spelen. Ik moet gewoon tijd thuis door gaan brengen.”

Anderson neemt deze beslissing omdat hij zijn dochter wil zien opgroeien. ”Het gaat me niet gebeuren dat ik weg ben als ze haar eerste woordjes zegt en ik wil ook haar eerste stapjes niet missen. Dat ga ik gewoon niet meer doen en als ik eerlijk ben heb ik zelfs aan stoppen gedacht.”

Dat de Schot hierdoor zal zakken op de PDC Order of Merit, deert Anderson weinig. ”Dan moeten ze me nog altijd verslaan. Dit jaar is zo zwaar geweest en darts heeft echt onderaan mijn prioriteitenlijstje gestaan.”

”Als ik kan spelen, dan ben ik nog goed genoeg. Ik ga lang niet meer alles spelen, maar ik ga wel proberen om te trainen voor de belangrijke toernooien.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek