Gary Anderson heeft zichzelf ten doel gesteld om het tweeluik World Series-toernooien af te sluiten met een tweede eindzege. Afgelopen zaterdag wist ‘The Flying Scotsman’ al de US Darts Masters in Las Vegas op zijn naam te schrijven.

De tweevoudig wereldkampioen won zijn zesde World Series-titel door Rob Cross in de finale te verslaan met 8-4. Anderson is inmiddels gearriveerd in China, waar op vrijdag de Shanghai Darts Masters begint.

”Het zou briljant zijn om voor de tweede week op rij te winnen. Ik kan mij nog steeds met de beste spelers meten en ik kijk uit naar de Shanghai Darts Masters. Het is altijd fijn om toernooien te winnen, zeker omdat ik niet zoveel oefenuren maak als andere spelers.”

Anderson boekte onder meer overwinningen op DJ Sayre en Dawson Murschell op weg naar de titel in Las Vegas. In gesprek met de PDC heeft de nummer vier van de wereld lovende woorden over de ontwikkeling van de nieuwe (en jonge) spelers wereldwijd.

”In tien jaar tijd, gaan we spelers vanuit alle windstreken op het circuit zien. Tegen die tijd ben ik al gestopt met darten, maar de andere jongens gaan het zwaar krijgen”, vermoedt de Schot.

”Landen als China, Japan en Thailand worden elk jaar beter. Hetzelfde geldt voor Amerika, dat heb je tijdens het North American Championship gezien. Je kan tegenwoordig in elk land darten, daar gaat iets moois uitvloeien.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek