Gary Anderson heeft de grote woorden van zijn leerling Michael Smith keihard afgestraft. De voormalig jeugdwereldkampioen werd met 10-6 door zijn mentor verslagen.

‘Bullyboy’ stelde voorafgaand aan hun tweede rondewedstrijd dat hij ‘niet kon wachten om Gary een pak slaag te geven’. Het liep echter anders, in tweede instantie weliswaar.

Smith begon namelijk fantastisch aan de partij. Met een gemiddelde van 114 won de Engelsman de eerste sessie met 4-1. Smith kon dit hoge niveau echter niet vasthouden en zag de Schot steeds beter in de partij komen.

Met een 164 finish en een 11-darter kwam ‘The Flying Scotsman terug tot 4-4, waarna met onder meer twee 13-darters doorstootte naar 8-4. Smith deed iets terug met een 68 finish, alvorens Anderson weer een 11-darter in het bord vuurde.

Een slechte leg met zes gemiste matchdarts van de tweevoudig wereldkampioen zorgde ervoor dat Smith met een 57 check-out voor de 9-6 aantekende. Het lukte Smith echter niet om zijn Schotse tegenstander te breken, want via dubbel 2 stelde Anderson de overwinning veilig.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek