Kyle Anderson won afgelopen zaterdag zijn allereerste PDC-titel. In de finale van Players Championship 17 was ‘The Original’ met 6-2 te sterk voor Kevin Painter.

”Het kwam allemaal samen. Ik zei tegen mezelf dat ik de kansen moest pakken die ik zou creeëren en dat heb ik gedaan”, vertelde Anderson aan PDC.TV.

”Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. In principe kan iedereen op het PDC-circuit een Pro Tour-toernooi winnen, maar degene die hun zenuwen het meest in bedwang kunnen houden, komen uiteindelijk bovendrijven.”

De nummer 29 van de wereld wist zich gesteund door zijn vrouw en zoon, die vijf weken met hem in het Verenigd Koninkrijk verbleven. Zijn familie woont de rest van het jaar nog altijd in Australië.

”Mijn zoon kwam kijken en dat voelde comfortabel. Het is fantastisch dat ik hem weer kan zien en ik kijk uit naar de volgende mogelijkheid. Zijn aanwezigheid maakt het voor mij makkelijker om goed te presteren.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek