De eerstkomende major op de PDC-kalender is de World Matchplay. Dit toernooi moet normaal beginnen op 18 juli maar het is voorlopig nog onduidelijk of dit al dan niet met publiek zal zijn.

Gary Anderson, in 2018 nog winnaar van de World Matchplay, hoopt alvast dat er publiek aanwezig mag zijn. “Darts heeft dat gewoon nodig, het is onderdeel van het totaalpakket. Zelfs bij de Pro Tours heb je een beetje geluid in de achtergrond. Het zou voor iedereen bijzonder vreemd aanvoelen als er helemaal niemand aanwezig mag zijn”, aldus ‘The Flying Scotsman’ in gesprek met Sky Sports.

Sowieso heeft de PDC tal van logistieke problemen op te lossen deze periode. “Ze staan inderdaad voor een bijzonder moeilijke opdracht. Spelers van buiten het Verenigd Koninkrijk moeten bij aankomst minstens twee weken in isolatie, geen idee hoe ze dat gaan oplossen. Ik probeer er voorlopig nog niet te veel bij stil te staan. Gaat het toernooi door, dan pas ik me aan, maar als ze het verplaatsen naar later op het jaar is dat uiteraard ook goed. Al is het najaar natuurlijk al bijzonder goed gevuld met al die uitgestelde toernooien”, besluit Anderson.

Tags: ,

Author: Bram Coenen