Naar de clash in de Premier League tussen de Schotten Gary Anderson en Peter Wright werd op voorhand door iedereen hard uitgekeken.

Vooral Wright haalde echter niet zijn normale niveau. Anderson kon daar niet voldoende van profiteren en zo bleven beide heren steken op een 6-6 gelijkspel.

Anderson was na afloop dan ook lichtjes ontgoocheld. “Dit was toch een gemiste kans om de wereldkampioen te vloeren. Hij haalde niet zijn beste niveau en dat gebeurt niet zo vaak. Zelf gooide ik echter nog teveel afzwaaiers en daardoor kon ik niet voldoende profiteren van zijn mindere optreden.”

Toch wil ‘The Flying Scotsman’ vooral het positieve onthouden. “Mijn vorm wordt steeds beter. Afgelopen zaterdag ging het super goed op het eerste Players Championship. Door nu elke week actief te zijn in de Premier League heb ik veel meer wedstrijdritme dan vorig jaar.”

De tweevoudig ex-wereldkampioen werd door sommige mensen al afgeschreven na zijn zwak jaareinde en vroege uitschakeling op het WK. “Dat heeft me wel geprikkeld om er nog eens vol voor te gaan”, aldus de Schot. “Ik heb mezelf drie maanden gegeven om er terug volledig te staan en hink steeds dichter bij mijn beste vorm aan.”

Tags:

Author: Bram Coenen