Gary Anderson maakt komend seizoen misschien zijn rentree op het Euro Tour-circuit. ‘The Flying Scotsman’ heeft volgend jaar namelijk veel prijzengeld te verdedigen op zijn ranking.

De Schot deed in 2016 voor het laatst mee aan een Euro Tour-toernooi, wat betekent dat hij tijdens deze toernooien geen prijzengeld hoeft te verdedigen. Dat geldt echter wel voor de televisietoernooien, want in 2018 won Anderson met de UK Open en de World Matchplay twee majors die meetellen voor de wereldranglijst.

Anderson, momenteel vierde op de PDC Order of Merit, dreigt dus een flinke val te maken op de wereldranglijst volgend seizoen en dat wil de tweevoudig wereldkampioen voorkomen, zo vertelt hij aan Live Darts.

”Volgend jaar doe ik misschien de Euro Tour-toernooien. Dan laat ik wel de Players Championships schieten, ik ga ze niet allebei doen. Als ik een uitnodiging voor de Premier League krijg, kan ik niet alle Euro Tours spelen. In dat geval ben ik elke week van woensdag tot en met maandag weg, dat zie ik niet gebeuren.”

”Als ik mij zorgen maak over mijn positie op de wereldranglijst, ga ik de Euro Tour-toernooien spelen. Wanneer mijn ranking geen problemen oplevert, blijf ik de Players Championships doen. Ik ben er nog over aan het nadenken en zie wel wat ik ga beslissen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek