Gary Anderson is de eerste finalist op de Perth Darts Masters, hij bleek in een spannende partij te sterk voor James Wade.

Anderson maakte een fantastische start door de eerste leg te pakken met een 160-finish. Wade kwam op gelijke hoogte in leg twee, maar slaagde er twee legs later niet in om hetzelfde te doen. ‘The Machine’ miste drie pijlen op dubbels om terug te breken, en zo kon ‘The Flying Scotsman’ uitlopen tot 4-1. In de leg die volgde waren de rollen omgekeerd en profiteerde de Engelsman van een gemiste pijl op tops van de tweevoudig wereldkampioen. Het aantal gemiste pijlen op dubbels door Wade liep in de laatste leg voor de pauze op tot tien, waardoor Anderson met een 5-2 voorsprong de onderbreking ging.

Vlak na de pauze was het juist de Schot die kansen liet liggen, en door onder andere een 71-finish te gooien kon Wade terugkomen tot 5-5. Het niveau viel tot op dat punt enigszins tegen, maar een 11-darter van Anderson voor een break en een 7-5 stand bracht daar enige verandering in. De volgende vier legs gingen relatief gemakkelijk met de darts mee, waarna het ‘Wadey’ wederom lukte om de stand gelijk te trekken op 9-9. Toch was het Anderson die de partij naar zich toe trok door te laatste twee legs te pakken; 11-9. In de finale neemt hij het op tegen de winnaar van de partij tussen Daryl Gurney en Raymond van Barneveld.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer