Kyle Anderson is doorgedrongen tot de halve finale van de Auckland Darts Masters. ‘The Original’ maakte een 4-1 achterstand ongedaan tegen Simon Whitlock.

De Australiër miste zes dubbels in de eerste sessie, waardoor Whitlock met een 4-1 voorsprong de pauze in ging. Anderson kwam na de onderbreking beter in zijn spel en kwam direct terug tot 4-4.

Tot aan de vijftiende legs gaven de twee Australiërs elkaar niks toe in de eigen leg. Whitlock miste echter bullseye om zijn eigen leg te houden voor 8-7, waarna Anderson met een 78 finish voor het eerst op voorsprong wist te komen.

‘The Original’ gaf deze voorsprong echter meteen weer uit handen door zes dubbels te missen voor 9-7. Via dubbel 10 en dubbel 8 kwam ‘The Wizard’ op één leg van de overwinning. Anderson gooide 72 uit voor een beslissende leg en wist vervolgens zijn zenuwen het best in bedwang te houden tijdens de beslissende leg. Met een 47 check-out haalde Anderson de zege binnen en bereikte daarmee voor de tweede keer de halve finale van een World Series-toernooi.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek