Gary Anderson heeft zijn pijlenleverancier Unicorn Darts nieuwe pijlen laten ontwerpen om mee te spelen. ‘The Flying Scotsman’ is door gewichtsverlies tot dit besluit gekomen.

De Schot is in de afgelopen maanden bijna dertien kilo afgevallen zo vertelt hij aan Live Darts. Hierdoor is zijn worphouding licht veranderd. Daardoor is Anderson gaan nadenken over nieuwe pijlen.

”Unicorn heeft nieuwe pijlen voor mij gemaakt. Ik ontdekte dat het moeizaam ging met mijn oude setje omdat ik dertien kilo was afgevallen. Daar ben ik in de periode van het afvallen en mijn blessurebehandelingen achter gekomen.”

”Ik sta nu iets rechter wanneer ik mijn pijlen naar het bord gooi. Nu moet ik proberen de honger om de presteren terug te krijgen. Toen ik terugkwam van de World Series, was ik weer aangekomen. Die extra kilo’s probeer ik nu weer kwijt te raken.”

”Wanneer ik op reis ben, eet ik slecht. In mijn vrije tijd eet ik meer, maar de levenstijl van een darter zit mij in de weg. Wanneer ik moet darten, eet ik vaak pas ná de wedstrijd. Het helpt dus niet wanneer ik pas ’s avonds moet spelen.”

”Het reizen maakt het ook moeilijk. Dat zorgt voor vermoeidheid, je wordt er lui van. De oorzaak is dus een combinatie van factoren en daar moet ik dus weer aan wennen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek