Gary Anderson heeft afgerekend met Gerwyn Price in de kwartfinale van de World Series of Darts Finals. De Schot zegevierde voor eigen publiek met 10-8.

De tweevoudig wereldkampioen begon goed met een 104 finish, maar zag Price brutaal vier legs op rij pakken voor een 4-1 voorsprong. Anderson voerde zijn scores op en kwam met een 12- en 14-darter terug tot 4-4.

Na de onderbreking nam Anderson het initiatief over met een 90 finish voor 6-5. De Welshman brak echter terug met een 79 finish, maar kon zijn eigen leg niet houden omdat ‘The Flying Scotsman’ een schitterende 167 check-out in het bord om op 7-6 te komen.

Anderson drukte ditmaal wel door en hield zijn eigen leg met een 14-darter. Price kwam terug tot 8-7, alvorens de nummer drie van de wereld de marge weer op twee legs bracht door 91 te finishen.

‘The Iceman’ greep zijn laatste kans via tops om de achterstand te verkleinen naar 9-8, maar wist geen breakkansen te creëren in de achttiende leg. Via tops stelde de Schot de overwinning en een ontmoeting met James Wade in de halve finale veilig.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek