In navolging van Michael Plooy hebben ook Vincent van der Voort en Jerry Hendriks het International Darts Open moeten verlaten.Zij verloren hun openingspartij op het Euro Tour-toernooi in Riesa.

Van der Voort leed een onnodige nederlaag tegen de relatief onbekende Peter Jacques. ‘The Dutch Destroyer’ startte nog aardig met een 2-0 voorsprong, maar nadat hij acht pijlen voor 3-0 miste, ging het bergafwaarts met de darter uit Purmerend.

Jacques nam in leg zeven het initiatief over met een 69 finish. In eerste instantie kon Van der Voort nog terug breken, maar na opnieuw een break van de Engelsman moest ‘Fast Vinnie’ zich gewonnen geven.

Hendriks leed een kansloze nederlaag tegen een sterk spelende Kyle Anderson. De Australiër nam een 5-0 voorsprong dankzij finishes vanaf 76, 87, 94 en 130. ‘Electric’ redde de eer door dubbel 18 te raken in de zesde leg, een leg later maakte Anderson het alsnog af via tops.

Dennis Nilson en Richie Corner bereikte de tweede ronde van het International Darts Open ten koste van respectievelijk Steve Beaton en Martin Schindler.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek