Gary Anderson lijkt na een moeilijke periode opnieuw op het juiste spoor te zitten. De Schot vloerde in Aberdeen Daryl Gurney op de openingsavond van de Premier League.

Anderson had best veel last van de zenuwen voor zijn thuispubliek. “Het voelde aan alsof ik voor de eerste keer op een groot podium gooide. De eerste legs van de wedstrijd had ik het bijzonder moeilijk, zoals eigenlijk altijd tegen Gurney. Ik krijg moeilijk mijn ritme te pakken tegen hem. Naar het einde toe vond ik mijn beste niveau terug en dat stemt me wel tevreden.”

‘The Flying Scotsman’ kende vorig jaar en moeilijke periode en moest ook op het WK al vrij snel de aftocht blazen. “Ik heb mezelf nu drie maanden gegeven om terug op topniveau te geraken, het voelde aan alsof ik van nul moest herbeginnen maar stilaan begin ik toch vorderingen te zien.”

De 49-jarige Schot was tenslotte zeer te spreken over zijn thuispubliek. “Wat een ongelooflijke sfeer om in te spelen, voor dit soort omstandigheden doe je het toch allemaal.”

Tags:

Author: Bram Coenen