Gary Anderson bekroonde een goede dag zaterdag met zijn vijfde titel van het seizoen. ‘The Flying Scotsman’ zegevierde op Players Championship 11, na een 6-5 zege op Gabriel Clemens.

De tweevoudig wereldkampioen kwam tweemaal terug van een achterstand tegen Clemens. Anderson vocht zich allereerst terug van een 1-4 achterstand. Eenmaal op 4-4 gekomen, kwam de Duitser ook op 5-4.

De nummer vier van de wereld trok de stand wederom gelijk, waarna hij twee matchdarts overleefde in de elfde leg. Anderson sloeg vervolgens toe op dubbel 11 voor de eindzege.

”Het was een ouderwetse moeizame dag, ik ben blij met de overwinning. Gabriel liet mij er hard voor werken, ik moest tot het einde doorvechten. Gelukkig wist ik de overwinning eruit te slepen.”

”Op donderdag in de Premier League was er weinig te halen voor mij”, doelt de Schot op zijn nederlaag tegen Michael Smith. ”Dit is een goede manier om dat achter mij te laten. Ik ga me nu focussen op het winnen van nog meer titels dit jaar. We gaan zien hoe ver ik ga komen op de grote toernooien.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek