Na het winnen van de trofee en de bijhorende cheque van 70,000 pond op de UK Open, is Gary Anderson nagenoeg zeker van een top-4 notering op de World Matchplay.

De Schot koestert een voorsprong van 110,250 pond op de nummer vijf, Daryl Gurney. De afgelopen vier jaren wist Anderson tweemaal de laatste vier te bereiken in Blackpool. De andere twee keren was de tweede ronde het eindstation.

Uitzicht op een betere positie heeft de tweevoudig wereldkampioen overigens niet. Anderson moet Michael van Gerwen, Peter Wright en Rob Cross ruim voor zich dulden. Raymond van Barneveld staat negende op de geschoonde wereldranglijst en kan dus ook rekenen op een seeding.

Naast de top-16 van de wereldranglijst, doet ook de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit mee aan de World Matchplay. Onder meer Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena maken op dit moment aanspraak op deelname aan de World Matchplay. Een debuut lonkt voor onder andere Jonny Clayton, Krzysztof Ratajski, Corey Cadby en Richard North.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli traditioneel in Blackpool gespeeld. Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij. ‘The Power’ stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross. Eerder werd bekendgemaakt dat de trofee naar Taylor is vernoemd.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek