Gary Anderson is de nieuwe nummer één op de Players Championship Order of Merit. De Schot neemt de leiding over van Michael van Gerwen, die afgelopen weekend niet meedeed in Barnsley.

Anderson profiteerde optimaal van de afwezigheid van de Nederlander en won beide toernooien. ‘The Flying Scotsman’ verdiende daarmee 20,000 pond en staat nu aan kop met in totaal 23,250 pond. Van Gerwen volgt op de tweede plaats met 20,000 pond.

Ryan Joyce is de verrassende nummer drie met 6,750 pond, hij laat onder meer Peter Wright (6,500) en Corey Cadby (6,500) achter zich. Jeffrey de Zwaan is op plaats acht de tweede Nederlander met zesduizend pond aan prijzengeld. Jeffrey de Graaf (15), Jan Dekker (18), Ron Meulenkamp (25), Jermaine Wattimena (30) en Benito van de Pas (32) staan momenteel ook in de top-32.

Wanneer de 22 Players Championship-toernooien gespeeld zijn, wordt er gekeken naar de 64 spelers die het meeste prijzengeld gewonnen hebben op deze evenementen. De top-64 van de Players Championship Order of Merit plaatst zich voor de Players Championship Finals in Minehead. De komende zeven maanden worden er nog twintig Players Championships gespeeld.

Voor onder meer Ronny Huybrechts, Justin Pipe en Vincent van der Voort is er nog werk aan de winkel. Het drietal staat na vier toernooien nog altijd op nul pond. Spelers als Alan Norris, Chris Dobey, Mervyn King, Mensur Suljovic, Raymond van Barneveld en Christian Kist staan momenteel ook nog buiten de top-64.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek