Gary Anderson kroonde zich zondagavond tot winnaar op de World Matchplay. Na een bloedstollende thriller was hij Mensur Suljovic met 21-19 de baas in de eindstrijd.

De Schot moest er nog hard voor werken, nadat hij een 17-13 voorsprong uit handen had gegeven. Suljovic dwong Anderson tot het spelen van een verlenging, maar veroverde daarin alsnog zijn felbegeerde titel op de World Matchplay.

”Ik ben ontzettend blij met de eindzege op dit fantastische toernooi”, sprak Anderson jubelend na afloop. ”Het was een zwaarbevochten zege, zoals altijd tegen Mensur. Wellicht had ik het geluk aan mijn zijde.”

”Het was daarnaast ook fijn om Phil weer terug te zien in Blackpool. Dit is nu een speciale plek voor mij en ik kijk er naar uit om volgend jaar terug te keren. Ik ga uiteraard proberen mijn titel te verdedigen.”

Naast de hoofdprijs van 115.000 pond, ontving ‘The Flying Scotsman’ nog een extra cheque van 45.000 pond. Deze bonus krijgt hij voor het gooien van een negendarter in zijn partij tegen Joe Cullen.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek