Tot tweemaal toe sprak Phil Taylor in de afgelopen weken over een mogelijke comeback op het dartscircuit. Darts-analist Wayne Mardle ziet het niet gebeuren, collega-darter Gary Anderson ziet wél een kansje op een terugkeer van ‘The Power’.

Taylor gaf aan de duels met Anderson en Michael van Gerwen te missen. In een interview met Live Darts reageert ‘The Flying Scotsman’ op de uitspraken van zijn oude rivaal.

“Vanaf het moment dat Taylor met pensioen ging, wist ik dat hij zich zou gaan vervelen. Hij houdt van darts, Phil ís darts. Maar hij dacht: ‘Ik word nu oud, het is veel reizen en het speelprogramma is hectisch.”

Anderson vertelde vervolgens dat hij niet raar opkijkt wanneer de 16-voudig wereldkampioen daadwerkelijk zijn rentree gaat maken. ”Het zou mij niet verbazen als hij terugkeert.”

“Hij zit nog steeds voor de televisie en zegt dan: ‘ik kan hem verslaan, en ik kan hem verslaan, en ik kan hem nog verslaan’. Ik denk dat het wel weer kriebelt bij hem.”

Van Barneveld

Na het aankomende wereldkampioenschap neemt opnieuw een darts-icoon afscheid van de sport. Raymond van Barneveld gaat in december zijn laatste officiële toernooi spelen. Anderson heeft zijn twijfels bij dat besluit.

“Wat gaat hij met al die tijd doen? Hij heeft jaren darts gespeeld. Heeft hij opeens een nieuwe hobby dan?”, reageert de Schotse darter. “Ik kan me niet voorstellen dat je zegt dat je gaat stoppen en dat je er dan ineens klaar mee bent. Pak even je momentje en kom een jaar later weer terug.”

Rachael Jones/DPA

Foto: Rachael Jones/DPA

Tags:

Author: Pieter Verbeek