Gary Anderson mag het morgen in de halve finale opnemen tegen James Wade. The Flying Scotsman won, na zes legs op rij gepakt te hebben, overtuigend met 10-5 van Simon Whitlock.

De tweede kwartfinale kent een vliegende start. Na drie legs is het gemiddelde van beide spelers om en nabij de 110. Toch heeft zowel Anderson als Whitlock moeite om de eigen leg binnen te slepen. Het is uiteindelijk Anderson die hier als eerste in slaagt en een 3-1 voorsprong neemt. The Wizard komt daardoor al vroeg in de partij onder hoge druk te staan, maar antwoord geweldig. Met een 80-finish via tweemaal tops houdt hij de aansluiting om vervolgens in de zesde leg terug te breaken. Desondanks is het Anderson die met een voorsprong de pauze ingaat via opnieuw een break.

De Australiër komt als beste uit die pauze. Met een 15-darter zet hij de scheve situatie wederom recht om een leg later voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding te komen: 5-4. Dat moment lijkt Anderson helemaal op scherp te zetten. Met een 110-finish komt hij terug tot 5-5 om via een 14- en 13-darter naar 7-5 uit te lopen. Daarbij laat Whitlock nog wel een kans liggen in de elfde leg. Met 146 op het scorebord weet hij twee keer triple 20 te raken maar strandt op de dubbel 13.

Wanneer Anderson in de dertiende leg drie darts mist om op 8-5 te komen, dient zich een laatste kans voor Whitlock aan. Met drie pijlen op dubbel 10 weet hij die kans alleen niet te verzilveren. De Schot komt dus op 8-5 waarna het verzet van The Wizard is gebroken. In leg 14 kan Anderson de kers op de taart zetten, maar hij mist de hoogst mogelijke finish op een haar na. Wel sluit hij de partij in stijl af met een 144-finish: 10-5.

Tags: | |

Schrijver: Marcel Spijker