Voor het eerst in ruim twee jaar tijd wist Gary Anderson eindelijk weer eens een major te winnen. De tweevoudig wereldkampioen kroonde zich zondagavond tot de nieuwe UK Open-kampioen.

Na onder meer twee wereldtitels en twee eindzeges in de Premier League pakte Anderson zijn zesde grote titel bij de PDC. In de finale van de UK Open werd het Australische talent Corey Cadby met 11-7 aan de kant gezet. De Schot kwam 1-4 achter na de eerste sessie, maar vanaf dat moment ging de motor op volle toeren draaien bij ‘The Flying Scotsman’.

”Dit is een fantastisch resultaat voor mij. Ik kwam hier om het toernooi te winnen en dat is mij gelukt. Dit is geweldig”, zei een uitgelaten Anderson na de prijzenceremonie.

”Ik heb vrijdag en zaterdag goed gespeeld, daar was ik erg blij mee. De laatste drie wedstrijden gingen moeizamer. Scorend was het niet goed, maar de finishes gingen goed wanneer het nodig was.”

”Ik heb geluk gehad tijdens de laatste drie wedstrijden, het verliep zwaar. Corey is een goede darter en heeft nog veel tijd voor zich, hij is fantastisch. Corey gaat nog heel lang om de prijzen meedoen. Het wordt elk jaar lastiger, de jonge spelers gaan hun weg naar de top vinden.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek