Gary Anderson heeft de Perth Darts Masters op zijn naam geschreven. De Schot maakte in de finale een einde aan de titelaspiraties van Raymond van Barneveld. De tweevoudig wereldkampioen strijkt 20.000 pond op voor zijn prestatie.

Beide spelers gooide een 180 in de eerste leg, maar het was Van Barneveld die via dubbel achttien de eerste voorsprong pakte. Legs twee tot en met vier gingen, net als de eerste leg, met de darts mee. In leg vijf waren de eerste breakkansen een feit, maar Anderson wist in eerste instantie niet toe te slaan. ‘Barney’ miste zelf echter ook waardoor de Schot, die op een gemiddelde stond van 113, alsnog voor het eerst in de partij de leiding kon pakken.

Twee volledige beurten op dubbels in leg zes waren vervolgens niet aan ‘The Flying Scotsman’ besteed, met ditmaal de Nederlander die profiteerde voor 3-3. In leg zeven gooide Anderson een mooie 136-finish, waarna wederom twee breaks volgden. De nummer twee van de wereld werd vervolgens de eerste die met twee legs verschil aan de leiding ging door met 6-4 de onderbreking in te gaan.

Dubbel zestien voor Van Barneveld en een 94-finish voor Anderson brachten de score op 7-5. De druk stond er vol op bij de vijfvoudig wereldkampioen in de dertiende leg, maar hij ging daar prima mee om door een 12-darter te completeren met een 121-finish op de bull. De volgende twee legs werden gedeeld waardoor ‘RVB’ de aansluiting nog aardig wist te houden. Nadat de Schot echter 9-7 had gemaakt wist Anderson een tweede break te plaatsen en was hij op 10-7 nog maar één leg verwijderd van de titel. Met een rake dubbel acht was die titel ook daadwerkelijk binnen. Voor ‘The Flying Scotsman’ is dit een tweede World Series of Darts-titel in 2017, na eerder al in Dubai de sterkste te zijn geweest.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer