Kyle Anderson raakte als eerste darter besmet met het coronavirus. De Australiër is ondertussen hersteld maar leeft al vier weken in isolatie.

Toen het coronavirus uitbrak besliste Anderson, die tijdens het dartseizoen in Engeland woont, om meteen terug te vliegen naar Australië. Bij aankomst werd hij onmiddellijk getest en bleek hij positief op Covid-19. “Ik moest wel wat hoesten en mijn neus zat dicht maar ik dacht eerst dat ik gewoon een verkoudheid had opgelopen. Wanneer je verneemt dat je positief hebt getest op het virus zakt de grond wel even onder je voeten weg. Vooral de onzekerheid hoe de ziekte gaat evolueren is ondraaglijk. Daarnaast werd ik geïsoleerd van mijn vrouw en zoon, net nadat ik er zo hard naar had uitgekeken om hen terug te zien.”, doet Anderson zijn verhaal bij Colossus Bets.

“Gelukkig voel ik me stilaan beter, maar ik moet eerst tweemaal negatief testen vooraleer ik mijn familie opnieuw mag zien”, vervolgt Anderson. “Ik heb hier geen dartbord, voorlopig kan ik me alleen bezig houden met Netflix en mijn Xbox. Verder blijft het contact met de buitenwereld voorlopig nog beperkt tot Facetime.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Bram Coenen