Gary Anderson neemt na een jaartje afwezigheid opnieuw deel aan de Premier League. De Schot was in zijn eerste wedstrijd meteen succesvol tegen Daryl Gurney.

Anderson miste de vorige editie van de Premier League door een aanslepende rugblessure. “Ik heb het eigenlijk wel gemist en ben blij om dit jaar opnieuw van de partij te zijn. Met de blessure gaat het gelukkig een stuk beter, al zal het drukke schema van de komende weken moeten uitwijzen hoe mijn rug dit allemaal verdraagt.”

‘The Flying Scotsman haalde het al aan, de PDC-Tour is drukker dan ooit met naast de Premier League ook bijna elke week een ander toernooi. “Ik wil meer spelen dan vorig jaar, maar de volledige Tour doen, dat zie ik niet zitten. Ik ben ondertussen bijna 50 en moet rekening houden met mijn lichaam. Ik hoop wel zoveel mogelijk toernooien van de European Tour te kunnen doen dit jaar.”

“Mijn voornaamste doel dit jaar is mijn beste niveau terugvinden”, aldus de Schot. “Vorig jaar miste ik vaak wedstrijdritme, mede doordat ik de Premier League miste. Eens mijn topvorm terug is zien we wel weer verder, ik leg mezelf voorlopig geen al te grote druk op.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen