Gary Anderson is de tweede finalist op de Champions League of Darts. De nummer twee van de wereld knikkerde titelverdediger Phil Taylor uit het toernooi.

De Engelsman leed zijn eerste nederlaag op dit toernooi, nadat hij vorig jaar de allereerste editie op zijn naam schreef. Dit jaar boekte Taylor in de poulefase overwinningen op Adrian Lewis, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Voor laatstgenoemde had het geen verstrekkende gevolgen, ‘Barney’ mocht samen met Taylor naar de knock-outfase van de Champions League of Darts. Van Barneveld verloor uiteindelijk in de halve finale van Mensur Suljovic.

Een tweede finale op rij bleek een brug te ver voor de 16-voudig wereldkampioen. Anderson was zowel scorend als op zijn finishes de betere tegen Taylor. Na vier legs was de stand nog in evenwicht (2-2), maar een versnelling van ‘The Flying Scotsman’ leverde hem een 8-2 voorsprong op.

De tweevoudig wereldkampioen hield het voet iets van het gaspedaal, waardoor Taylor terugkeerde tot 6-10. Anderson zette nog even aan en bereikte met een 13-darter voor het eerst de finale in Cardiff.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek